Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
CLICA PARA ACCEDER A TU SITIO FAVORITO DE OCTAEDRO
 
L’educació és política

L’educació és política

Tema: Educación, Educación políticas educativas
Colección: Horizontes-Educación
Género: Ensayo
Editorial Octaedro, Junio 2018
EDICIÓN IMPRESA COMPRAR 16,00 €
ISBN 978-84-17219-69-7
Ref. 0-80177 224 pp.
PRESENTACIÓN
Els esdeveniments que estem vivint posen en relleu les estretes relacions entre política i educació. La política es fa al Parlament, a la plaça, al carrer i en qualsevol escenari comunitari on es proposen idees, es confronten opinions, es defensen drets i es prenen decisions per millorar les nostres vides individuals i col·lectives. En aquest llibre es reivindica la Política, amb majúscula: la que aposta pel pensament crític i transparent, la democràcia participativa i la més àmplia llibertat d’expressió, així com per la solidaritat i la justícia social. També per la política que promou una educació democràtica que no adoctrina, perquè no imposa què pensar, sinó que obre camins al pensament i la reflexió, ja que ensenya com pensar, a partir del diàleg, les preguntes i la pluralitat de veus i mirades.

L’actualitat política es cola contínuament a l’escola i no es pot defugir si es vol comprendre una realitat cada cop més complexa, sigui al nostre voltant o arreu del món. Invocar la neutralitat és una fal·làcia que no s’aguanta: amaga la realitat i no fa sinó legitimar l’ordre establert i els interessos dels sectors més poderosos.

A la primera part es parla de tot això. La segona ho il·lustra amb exemples del medi ambient i els conflictes bèl·lics i, més extensament, amb el que va representar a les escoles el Referèndum de l’1-O i els atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. D’ençà que es va acabar de redactar aquest llibre (el 31 de març del 2018) s’hauran produït nous esdeveniments, perquè avui la política, més que mai, es mou en el terreny de la velocitat i l’imprevist. Ara bé, més enllà dels fets, el relat ofereix prou marcs conceptuals per entendre el passat, el present i el futur immediat.
ÍNDICE
Pròleg

Presentació

Part I
1. Neutralitat i adoctrinament
2. A favor de la política que aposta per la ciutadania democràtica i pel bé comú
3. Educació política per dialogar, reflexionar i comprendre el món
4. Els espais d’educació política són molt diversos (dins i fora del currículum)
5. El llarg i esperançador camí cap a la utopia

Part II
6. El medi ambient
7. La guerra
8. El referèndum de l’1 d’octubre
9. Els atemptats de Barcelona i Cambrils

Bibliografia
VÍDEOS
Jaume Carbonell Sebarroja es pedagogo, periodista y sociólogo. Ha sido director de Cuadernos de Pedagogía hasta su jubilación. Escribe y forma parte del consejo editorial del Diari de l’Educació y del Diario de la Educación, donde mantiene un blog semanal. Es profesor colaborador de la Universitat de Vic. Es autor de una docena de libros, el último de ellos Pedagogías del siglo XXI.
L’educació és política
Compartir en Facebook Twitter
Bájate la ficha
Subscríbete a las novedades
TAMBIÉN TE INTERESARÁN:
L’educació és política
Coeducació, aposta per la llibertat
VER FICHA
L’educació és política
Habitar la trinxera
VER FICHA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Teléfono 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Hazte usuario    

Suscríbete a las novedades    

Copyright y Aviso Legal    

Contacto
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especializada en libros sobre educación, tanto para el desarrollo del profesorado como para la actualizacion del alumnado.
Esta web utiliza galletas técnicas propias, y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios. Algunas funcionalidades de esta web podrían no estar disponibles sin estas galletas. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso (más información). X