Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
CLICA PARA ACCEDER A TU SITIO FAVORITO DE OCTAEDRO
 
Cap al 100% renovable

Cap al 100% renovable

Reflexions sobre la transició energètica a Catalunya i la seva governança
Tema: Transición energética, Sociedad
Colección: Transición energética
Género: Ensayo
Editorial Octaedro, Enero 2016
EDICIÓN IMPRESA COMPRAR 12,50 €
ISBN 978-84-9921-748-2
Ref. 0-80153 152 pp.
PRESENTACIÓN
La nostra vida quotidiana depèn totalment de l’accés a l’energia. Per un moment imaginem-nos què faríem un dia sense aigua calenta, sense electricitat, sense gasolina... Vista aquesta elevadíssima dependència, resulta paradoxal que no ens preocupi funcionar amb un model energètic que la mateixa Unió Europea qualifica d’obsolet.
Aquest opuscle s’adreça a la ciutadania conscient i amb responsabilitat cívica. Intenta fer palesa la necessitat de canviar de model energètic, de superar l’època dels combustibles fòssils bruts, dirty fossil fuels, com ja els anomena Obama, i fer la transició cap a l’era dels fluxos d’energia nets. Un món basat en energia renovable, neta de contaminació, més barata i lliure de sang i guerres, és tècnicament possible i econòmicament viable. Ara és el moment de la política. Sense renunciar ni un bri al benestar energètic de què gaudim actualment, aquest món es pot començar a construir ja avui des de qualsevol comunitat ben governada.
Com diu en el pròleg en Joan Majó, el segle XXI «ha de ser el segle de la transformació del model energètic, perquè sense energia no hi ha vida de cap tipus...».
El llibre inclou un annex «per a llecs» sobre conceptes bàsics entorn de l’energia (unitats de mesura, itineraris energètics, itineraris econòmics, etc.) que pretén aportar una ajuda conceptual per navegar pel món de la política energètica actual.
ÍNDICE
Pròleg de Joan Majó i Cruzate
Presentació i context
1. Els combustibles fòssils: resulten cars, contaminen i s’acaben
2. El 100 % amb energies renovables
3. Governança de la Transició Energètica
4. Com pagar la transició
5. Primers passos imprescindibles
Referències bibliogràfiques
ANNEX
Energia: el concepte físic
Transformacions de l’energia
Energia i diners
El futur és de l’electricitat
Unitats d’energia i potència
La Transició Energètica quantificada
Agraïments
Josep Centelles i Portella (1952) es ingeniero y máster en economía urbana y regional por la LSE (London School of Economics and Political Science). Se ha dedicado profesionalmente a la formulación de estrategias de desarrollo económico local en Cataluña y en varios países latinoamericanos. En 2006 publicó El buen gobierno de la ciudad; estrategias urbanas y política relacional en el que se abordan los principales problemas de la gobernanza local en la era digital. De 2005 a 2010 fue miembro del Consell Econòmic i Social de la ciudad de Barcelona nombrado por el Alcalde Clos como experto independiente. Como consultor externo ha colaborado con la Asociación Internacional de Ciudades Educadoras y otras redes de ciudades. En los últimos años ha sido perito principal del proyecto Diálogos Sectoriales de intercambio entre el Brasil y la Unión Europea.
Cap al 100% renovable
Compartir en Facebook Twitter
Bájate la ficha
Subscríbete a las novedades
PRENSA
12/04/2016
Revista Agrocultura nº 63

Ressenya del llibre
TAMBIÉN TE INTERESARÁN:
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Teléfono 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Hazte usuario    

Suscríbete a las novedades    

Copyright y Aviso Legal    

Contacto
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especializada en libros sobre educación, tanto para el desarrollo del profesorado como para la actualizacion del alumnado.
Esta web utiliza galletas técnicas propias, y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios. Algunas funcionalidades de esta web podrían no estar disponibles sin estas galletas. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso (más información). X